Powiem wam że kiedyś miałem chincola i byłem z niego bardzo zadowolony bez tuningu i zablokowany potrafił rozpędzić się jakieś 70km/h (licznikowe oczywiście) i gdybym miał wybierać między chicolem 4t 50ccm a dealimem 4t 125ccm to wybrałbym 50ccmzrywnijszy był niż te 125 wujka ;]
pozdrawiam
maciej1007
_________________ Mój Speed ;D
http://bikepics.com/membe.../02speedfight2/
Polerka przekładni
Nietypowy KOLOR I NALKEJKI!!
Żółte wężyki paliwa
Podgrzewanie gaźnika
przy podobnych modyfikacjach, nie dorównuje tym skuterom.
Jaja sobie robisZ???? nie dorównuje ;p przewyższają i to bezproblemu ;D ;p
Stage6Doublelayer
Moja niunia ;*
Czesto nie uzywam polskich znakow.Wybaczcie.Telefon nie wysyła wiekszosci z nich
Ostatnio zmieniony przez Kąkol Wto 22 Wrz, 09 21:16, w całości zmieniany 1 raz
Witam.
Domyśleć się można że z każdego pojazdu dziś budowanego na świecie jesteśmy w stanie osiągnąć "rakietę"
Tylko nasuwa się jedna myśl
Czy do tak tanich imitacji pojazdów jednośladowych jest sens inwestować duże pieniądze.
Problem pojawić się może natychmiast w postaci nie dającego radę podwozia lub nadwozia.
Nie wspominam już o hamulcach.
Właśnie każdy by chciał jeździć czymś co ma bdb osiągi, a jeszcze nie widziałem tematu "jak ulepszyć układ hamulcowy, jak poprawić bezpieczeństwo". Dużo osób jeżdżąc na 70cc oszczędza nawet na sportowych klockach hamulcowych nie mówiąc już o dobrych oponach czy nawet stroju z ochraniaczami czy przynajmniej rękawicach.
skwy Przed neosem miałem również chinola. Włożyłem w niego ponad 2 tysiące złotych, i leciał 103 mierzone GPS-em... ale sypał się strasznie... nawet na allegro stał, to był vaporek, burgundowo-srebrny, i z własnego doświadczenia wiem, że z chińczyka też da się sporo wycisnąć, a co do hamulców to również nie masz racji, bo z 80-85 hamował na 8 metrach, ale z tyłu miał tarcze.
_________________ 3 kompy, jedno IP, dziwne... prawda?
keeway_f-act, tak zgadzam się z tobą kolega ma hurricana z 2006 i we dwoje jechaliśmy 80km/h na prostej (keeway odblokowany seria)
A co do nadwozia to stanowczo za słabe do tej prędkości, rama jest za słaba wszystko się trzęsie trzeba wzmacniać ramę
Ja tam mam swojej maladze niby silnik chiński ale gdzie jakieś pokrywki nie zdejmiesz to: MADE IN ITALY, opony Pirelli są, sportowa tarcza z przodu BREMBO itp. Wszystko pięknie ładnie tylkosilnik Mam nadzieję, że uda mi się wycisnąć z niego z 80km/h po lekkim tunie
w malagutti?? chiński silnik ?? ciekawe ;p jak pisze wszędzie made in italy to są tam też znaczki minarelli ;d powtorze pytanie: na pewno masz malagę ??
Stage6Doublelayer
Moja niunia ;*
Czesto nie uzywam polskich znakow.Wybaczcie.Telefon nie wysyła wiekszosci z nich
Ostatnio zmieniony przez Marcin194 Wto 27 Kwi, 10 13:21, w całości zmieniany 1 raz
Stage6Doublelayer
Moja niunia ;*
siemka
jestem nowy na tym forum .
Dojeźdżam Ogara 900 z roku 2008. To taki polski chinol :)ostatnio po montażu air boxa złapałem licznikowe 83km/h. Nie chciało mi się wierzyć,więc zmierzyłem gps ...okazało się,że było to 82km/h,więc błąd minimalny,albo w ogóle brak(może inne warunki były itd.)
Bardzo spotobałmi sięten temat .Widać,że z chińskich jednosstek da sięwyciąnąć naprawde sporo mocy. Jedynym dylematem pozostaje trwałość części,które pozostaną seryjne. nie wiadomo,czy łożyska nie rozpadną się,nie wspominają o samym wale. Ale mimo to należy pogratulować Serwisowi Mielocha &pozostałym członkom ekipy za olbrzymi sukces,jakim jest takie wyżyłowanie silniczka na wielu standardowych podzespołach